Ελαφρύ σνακ με φιλέτο μπακαλιάρου σε κρούστα μπύρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg φιλέτο μπακαλιάρος κομμένος σε 8 λωρίδες
- 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φλ. corn flour
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κ. γλυκού baking soda
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 340 gr λευκή μπύρα
- 3 κ. σούπας μηλίτης
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 8 ψωμάκια για hot dog
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- ψιλοκομμένο μαρούλι
- 8 κ. σούπας μαγιονέζα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε ελαφρώς τον μπακαλιάρο και άφησέ τον να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα πάνω σε σχάρα.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το corn flour, το baking powder, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την baking soda, το καγιέν, 2 1/2 κουταλάκια αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
- Πρόσθεσε στα στερεά υλικά την μπύρα και το μηλίτη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.
- Γέμισε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο (περίπου επτά εκατοστά) και ζέστανέ τη σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι, βύθισε με προσοχή κάθε φιλέτο ψαριού στο χυλό και έπειτα στο καυτό λάδι και τηγάνισε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Μετάφερέ τα σε απορροφητικό χαρτί να ταμποναριστούν.
- Άνοιξε τα ψωμάκια στη μέση σαν πεταλούδα, άλειψέ τα στο εσωτερικό τους με μία κουταλιά βούτυρο και τοποθέτησέ τα ανοιχτά σε ένα ζεστό τηγάνι σε μεσαία φωτιά για δύο λεπτά.
- Μόλις ζεσταθούν τα ψωμάκια άπλωσε δύο κουταλιές μαγιονέζα στο καθένα, τοποθέτησε το μαρούλι και έπειτα τον τηγανιτό μπακαλιάρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ