Hot dogs με fish fillets

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφρύ σνακ με φιλέτο μπακαλιάρου σε κρούστα μπύρας

Συστατικά

  • 1/2 kg φιλέτο μπακαλιάρος κομμένος σε 8 λωρίδες
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. corn flour
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ. γλυκού baking soda
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 340 gr λευκή μπύρα
  • 3 κ. σούπας μηλίτης
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 8 ψωμάκια για hot dog
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 8 κ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε ελαφρώς τον μπακαλιάρο και άφησέ τον να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα πάνω σε σχάρα.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το corn flour, το baking powder, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την baking soda, το καγιέν, 2 1/2 κουταλάκια αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  • Πρόσθεσε στα στερεά υλικά την μπύρα και το μηλίτη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.
  • Γέμισε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο (περίπου επτά εκατοστά) και ζέστανέ τη σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις κάψει το λάδι, βύθισε με προσοχή κάθε φιλέτο ψαριού στο χυλό και έπειτα στο καυτό λάδι και τηγάνισε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Μετάφερέ τα σε απορροφητικό χαρτί να ταμποναριστούν.
  • Άνοιξε τα ψωμάκια στη μέση σαν πεταλούδα, άλειψέ τα στο εσωτερικό τους με μία κουταλιά βούτυρο και τοποθέτησέ τα ανοιχτά σε ένα ζεστό τηγάνι σε μεσαία φωτιά για δύο λεπτά.
  • Μόλις ζεσταθούν τα ψωμάκια άπλωσε δύο κουταλιές μαγιονέζα στο καθένα, τοποθέτησε το μαρούλι και έπειτα τον τηγανιτό μπακαλιάρο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164