Είναι ένας μαγικός συνδυασμός. Σχεδόν, ονειρικός. Η φρέσκια και ζεστή κρέπα συναντά το αβγό, όσο το τυρί λιώνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 4 μεγάλα αβγά
- 8 φέτες μπέικον
- 9 αβγά, ολόκληρα
- λίγος μαϊντανός και μπαχαρικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, τα τέσσερα αβγά και το βούτυρο για ένα λεπτό. Το αφήνεις μόνο του για 15 λεπτά, για να ξεκουραστείς.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, περιχύνεις το 1/3 του φλιτζανιού από το μείγμα που έφτιαξες με το πολυμηχάνημα. Αφήνεις να πάρει χρώμα για 2 λεπτά.
- Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αναποδογυρίζεις την κρέπα, προκειμένου να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις τις ίδιες ακριβώς κινήσεις για το υπόλοιπο μείγμα. Θα πρέπει να έχεις σύνολο 9 κρέπες.
- Αφήνεις τις κρέπες πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και παράλληλα ετοιμάζεις 9 αβγά μάτια.
- Τοποθετείς το αβγό στο κέντρο της κρέπας και το τυρί στην άκρη.
- Σοτάρεις το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το προσθέτεις.
- Διπλώνεις πολύ προσεκτικά περιμετρικά και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ