Τι θα έλεγες, τώρα, που έχεις περισσότερο χρόνο να ετοιμάσεις μία αλμυρή λιχουδιά που θα ενθουσιάσει τόσο εσένα, όσο και όποιον τη δοκιμάσει; Η συγκεκριμένη τάρτα είναι αυτό που έψαχνες και θέλεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- (Για τη ζύμη): 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουτ. του γλυκού νερό
- λίγο αλάτι, για γεύση
- (Για τη γέμιση): 300 γρ. κασέρι, κομμένο σε κύβους
- 300 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε φέτες
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα υλικά της ζύμης, ξεκινώντας από το αλεύρι.
- Φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να κάνεις απαλό μασάζ στο μείγμα σου, πλάθοντας σταδιακά μία κολλώδης ζύμη σε σφαιρικό σχήμα.
- Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον, μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
- Κλείνεις το μάτι της κουζίνας, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τα τυριά. Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά και αναμειγνύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αβγά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα για τάρτα.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγεις σιγά – σιγά τη ζύμη σου, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Πιέζεις με τον πλάστη σου, μέχρι να δημιουργηθεί ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού.
- Απλώνεις τη ζύμη σου στην ταρτιέρα, μέχρι να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα της.
- Προσθέτεις τη γέμιση, απλώνοντας την ομοιόμορφα.
- Σκεπάζεις την τάρτα σου με μία λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Ανοίγεις το φούρνο, αφαιρείς την λαδόκολλα και ψήνεις για ακόμα 10 λεπτά.
- Κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ