Συνταγή για αλμυρή τάρτα με τυρί και μπέικον

1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Νομίζω έχεις καταλάβει την αδυναμία μας στις αλμυρές τάρτες! Αυτή η κλασική συνταγή με λιωμένο τυρί και κομμάτια μπέικον γίνεται πολύ πιο εύκολα από ότι πιστεύεις και δίνει στον ουρανίσκο σου τη γεύση που θες.

Συστατικά

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2-3 κουτ. της σούπας νερό
  • 1/2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μεσαίο σκόρδο, λιωμένο
  • 3 μεσαία αβγά
  • 170 γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σου
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις σταδιακά τα πρώτα πέντε υλικά της συνταγής και με μία ξύλινη κουτάλα ή ένα μίξερ χειρός, αρχίζεις να πολτοποιείς το μείγμα σου, προκειμένου να σχηματιστεί μία συμπαγής μπάλα ζύμης. Αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά.
  • Αλευρώνεις ελαφρά τον πάγκο σου και με έναν πλάστη αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη σου σε προσοχή.
  • Βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψί για τάρτες και απλώνεις την λεπτή πια ζύμη σου, φροντίζοντας να κόψεις ό,τι περισσεύει με ένα ψαλιδάκι.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Τοποθετείς σκέτη τη ζύμη σου με το ταψάκι της στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κομμένο σε ροδέλες μπέικον. Μετά από 2 λεπτά, προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα για περίπου 6-8 λεπτά.
  • Αφαιρείς την ζύμη τάρτας από τον φούρνο, την τρυπάς σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι και την πασαλείφεις με τη μουστάρδα.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος με τα τρία αβγά, τα δένεις σε μαρέγκα και τα μεταφέρεις στην επιφάνεια της τάρτας.
  • Προσθέτεις σοταρισμένο μπέικον, το τριμμένο τυρί, το σκόρδο και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις το κομμάτι σου όσο είναι ζεστό και τραγανό.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164