Μπακαλιάρος και σκορδαλιά. Δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος να γιορτάσεις την 25η Μαρτίου. Φέτος, μπορείς να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη σκορδαλιά σου με την προσθήκη του κουνουπιδιού. Αρκεί να ακολουθήσεις τη σημερινή συνταγή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του φλιτζανιού κεφίρ ή γιαούρτι
- 1 κουτ. της σούπας πολτός σκόρδου
- 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βράζεις το σκόρδο και το κουνουπίδι, μέχρι να γίνει πολύ μαλακό.
- Βάζεις το κουνουπίδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο θα έχει την υφή κρέμας.
- Σερβίρεις σε μπολάκια και απολαμβάνεις με τον μπακαλιάρο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ