Συνταγή για φριτάτα με μπρόκολο και φέτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία ομελέτα με καταγωγή από τη Γαλλία, η οποία συνδυάζει το καταπράσινο – και θρεπτικό – μπρόκολο και την κλασικά αγαπημένη φέτα. Ιδανικό πρωινό!

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 φλιτζάνια μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 7 μεγάλα αβγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις αρχικά σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά. Προσθέτεις το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύεις και τηγανίζεις για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.
  • Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά και τα ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις και μεταφέρεις το μείγμα στο τηγάνι.
  • Θρυμματίζεις τη φέτα με τα χέρια ή σε έναν τρίφτη και τα ρίχνεις και αυτά στο τηγάνι.
  • Κάνεις ένα γερό ανακάτεμα και αφήνεις να ψηθεί για 5 λεπτά.
  • Μεταφέρεις το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Αφαιρείς από το φούρνο, μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις όσο η φριτάτα σου είναι ζεστή.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164