Μία ομελέτα με καταγωγή από τη Γαλλία, η οποία συνδυάζει το καταπράσινο – και θρεπτικό – μπρόκολο και την κλασικά αγαπημένη φέτα. Ιδανικό πρωινό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
- 1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
- 7 μεγάλα αβγά
- 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, λιώνεις αρχικά σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά. Προσθέτεις το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύεις και τηγανίζεις για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.
- Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά και τα ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις και μεταφέρεις το μείγμα στο τηγάνι.
- Θρυμματίζεις τη φέτα με τα χέρια ή σε έναν τρίφτη και τα ρίχνεις και αυτά στο τηγάνι.
- Κάνεις ένα γερό ανακάτεμα και αφήνεις να ψηθεί για 5 λεπτά.
- Μεταφέρεις το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Αφαιρείς από το φούρνο, μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις όσο η φριτάτα σου είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ