Είναι ένας από τους πιο καλοκαιρινούς μεζέδες. Νιώθεις το καλοκαίρι σε κάθε του μπουκιά. Σήμερα, παραλλάσουμε την κλασική συνταγή με νότες παρμεζάνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 200 περίπου γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουτ. της σούπας δυόσμο
- 5 αβγά
- 1/2 κιλό παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα περνάς από τον τρίφτη που τρίβεις γενικά κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.
- Στο ίδιο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
- Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αλεύρι) στο ίδιο μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Μόλις ανακατέψεις, πρόσθεσε το αλεύρι και άρχισε να ζυμώνεις, ώστε να πάρουν το σχήμα από μικρά μπαλάκια.
- Σε ένα ζεστό τηγάνι με ηλιέλαιο, τηγανίζεις πολύ προσεκτικά τα μικρά μπαλάκια κολοκυθιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας τοποθετείς τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες και αφήνεις το χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ