Συνταγή για κρεμώδη σος αβοκάντο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία διαφορετική δροσιστική σος με βελούδινη υφή που της χαρίζει το βουτυρώδες αβοκάντο και συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά σου. 

Συστατικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο, πολύ καλά καθαρισμένα
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • 2 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο
  • 2-3 πράσινες πιπεριές
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • αλάτι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το αβοκάντο σου, αφαιρώντας την καρδιά και την φλούδα του. Κόβεις σε κυβάκια.
  • Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις όλα τα υλικά ένα – ένα, ανακατεύεις με μία κουτάλα και αρχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ένταση. Χτυπάς και σταματάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να τσεκάρεις την υφή του.
  • Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή, την τοποθετείς στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά απολαμβάνεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164