Όλες έχουμε την αδυναμία μας στα γαλλικά κρουασάν. Σήμερα, τα γεμίζεις με σοκολάτα και γίνονται η καλύτερη συνοδεία του καφέ σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Έτοιμη σφολιάτα ή ζύμη για κρουασάν
- 1 φλιτζάνι γεμάτο με κομματάκια πραλίνας ή μαύρης σοκολάτας
- 1 ολόκληρο αβγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού νερό
Photo: iStock
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Αλευρώνεις την επιφάνεια της κουζίνας και ανοίγεις απαλά τη σφολιάτα ή τη ζύμη.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβεις το φύλλο σε τρία μεγάλα ορθογώνια κομμάτια.
- Στη συνέχεια, χωρίζεις το κάθε ορθογώνιο στη μέση, σχηματίζοντας δύο τρίγωνα.
- Στη μία άκρη κάθε τριγώνου, τοποθετείς ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ή μιάμιση χορταστική κουταλιά με πραλίνα.
- Διπλώνεις το κάθε κρουασάν, ξεκινώντας από τη φαρδιά άκρη.
- Αφού τα τυλίξεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, μέχρι να σχηματίσεις όλα τα κρουασάν.
- Μόλις τελειώσεις με τη διαδικασία αυτή, χτυπάς σε ένα μπολάκι ένα αυγό με το νερό. Με ένα πινέλο, αλείφεις τα κρουασάν.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ