Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι. Ένα φαγητό που θες να βρίσκεται στο πιάτο σου και να συντροφεύει τον ουρανίσκο σου. Δες πώς θα το ετοιμάσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την γέμιση
- 1 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ποτήρι κρασί
- Aλάτι και πιπέρι
- Για την μπεσαμέλ
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 4 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 3 1/2 ποτήρια γάλα
- 1 αβγό
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Κόβεις τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αφήνεις μέσα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
- Τις βγάζεις από το μπολ και αδειάζεις το εσωτερικό τους.
- Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι. Προσθέτεις τον κιμά και τσιγαρίζεις καλά να πάρει χρώμα. Σβήνεις με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτεις τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνεις.
- Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ, λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι. Ανακατεύεις καλά να καβουρδιστεί και στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να σφίξει η κρέμα. Προσθέτεις σταδιακά το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
- Γεμίζεις τις μελιτζάνες σου με τον κιμά και προσθέτεις από πάνω μπεσαμέλ να καλυφθεί καλά.
- Πασπαλίζεις με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ