Συνταγή για μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
15
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτά τα μπισκότα είναι πραγματικά εθιστικά! Γιατί, αν τα δοκιμάσεις δεν πρόκειται να σταματήσεις στο πρώτο!

Συστατικά

  • 1 πακέτο μπισκότα δημητριακών
  • 1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνεις τα μπισκότα πάνω στο χαρτί με μικρή απόσταση .
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύεις πολύ προσεκτικά το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.
  • Ρίχνεις γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και την απλώνεις με μία σπάτουλα.
  • Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, της απλώνεις ομοιόμορφα πάνω στο μπισκότο.
  • Αφήνεις τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 7 – 8 λεπτά).
  • Πασπαλίζεις με λίγο αμύγδαλο και σερβίρεις.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164