Ξέχνα τις κλασικές πατάτες στον φούρνο! Κάπως έτσι θα μπορούσες να περιγράψεις τη σημερινή συνταγή, η οποία θα απογειώσει τα αγαπημένα γεώμηλα στο φούρνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κλασικές μεγάλες πατάτες
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 12 κουτ. της σούπας τυρί Παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Καθαρίζεις εξωτερικά τις πατάτες σου και αρχίζεις να τις χαράζεις κάθετα, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύεις.
- Αδειάζεις το μείγμα σε ένα σακουλάκι που κλείνει καλά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες.
- Πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας, αρχίζεις να κουνάς το κλειστό σακουλάκι, προκειμένου το μείγμα να εισχωρήσει στις λακκούβες των πατατών σου.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνεις προσεκτικά τις πατάτες και ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, φροντίζοντας μετά το πρώτο τέταρτο να ψεκάσεις με λίγο ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ