Τραγανοί όσο η πατάτα σου, γευστικοί όσο οι αγαπημένοι σου κεφτέδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια πατάτες, σε μορφή πουρέ
- 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2/3 του φλιτζανιού κίτρινο τυρί
- 1/2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις τον πουρέ πατάτας, βράζοντας αρχικά τις πατάτες και στη συνέχεια πολτοποιώντας τες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις πατάτες, το τυρί, το βασιλικό, το μπέικον και το αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
- Σε δύο ξεχωριστά μπολ, τοποθετείς τα αβγά και την τριμμένη φρυγανιά.
- Με ένα κουτάλι για παγωτό, σχηματίζεις μικρά μπαλάκια από το μείγμα πατάτας, τα οποία “περνάς” πρώτα από το αβγό και στη συνέχεια την φρυγανιά.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ψήνεις τα μπαλάκια πατάτας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
- Αφήνεις τους πατατοκεφτέδες σε ένα χαρτί, μεταφέρεις σε ένα πιάτο και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ