Μία γευστικότατη συνταγή με καταγωγή από την Γαλλία που θα σε κάνει να ξεχάσεις τον τρόπο που μαγείρευες τις πατάτες σου μέχρι σήμερα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 300 ml γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 γρ. χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Καθαρίζεις το σκόρδο, το κόβεις στη μέση και το απλώνεις στο πυρέξ.
- Ψιλοκόβεις πάνω σε ξύλο κοπής το σκόρδο. Το πασπαλίζεις με το αλάτι και τα πιέζεις με την πλατιά πλευρά του μαχαιριού να γίνουν μια πάστα.
- Προσθέτεις σε στρώσεις τις πατάτες και το λιωμένο σκόρδο πιπερώνοντας γενναία κάθε στρώση.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και την κρέμα γάλατος, την δένεις και το περιχύνεις πάνω από τις πατάτες.
- Ψήνεις για μια ώρα στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες σου.
- Σερβίρεις με λίγο δενδρολίβανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ