Αγαπάς την πίτσα. Θες να απολαμβάνεις την τραγανή της ζύμη και τη γέμιση της με την πρώτη ευκαιρία. Σήμερα, ετοιμάζουμε μαζί μία διαφορετική πίτσα όχι στο φούρνο, αλλά στο τηγάνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 1 1/3 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 2 κουτ. του γλυκού ξηρή μαγιά
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουτ. του γλυκού λευκή ζάχαρη
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι καλαμποκιού
- 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια σάλτσα για πίτσα ή κόκκινη σάλτσα
- Για τη γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
- 1 μικρό λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
- ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζεσταίνεις σε έναν βραστήρα το νερό που χρειάζεσαι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το ζεστό νερό με τη μαγιά και ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να ενεργοποιηθεί. Αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτεις το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιμιγδάλι καλαμποκιού και το αλεύρι.
- Χτυπάς το μπολ δυνατά σε μία κουζινομηχανή ή απλά ανακατεύεις με μία κουτάλα.
- Αλευρώνεις ελαφρά έναν πάγκο και αρχίζεις να απλώνεις τη σφιχτή σου ζύμη. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο, την πιέζεις ελαφρά με έναν πλάστη, την μεταφέρεις σε ένα μπολ και την αφήνεις να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, βράζεις την σάλτσα για πίτσα για περίπου 10 λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο ένα τηγάνι και αρχίζεις να ξετυλίγεις την ζύμη. Την απλώνεις στο τηγάνι. Απλώνεις την σάλτσα που έχεις ήδη ζεστάνει και τα υπόλοιπα συστατικά της πίτσας σου, όσο το τηγάνι ζεσταίνει τη ζύμη σου και την φουσκώνει.
- Μετά από 10 λεπτά στο τηγάνι, μεταφέρεις στο φούρνο και ψήνεις για ακόμα 15 λεπτά.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ