Μικρά, ραγισμένα μπισκότα ιδανικά για να δροσίσεις τον ουρανίσκο σου και να συνοδεύσεις τον καφέ σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Χυμός από δύο λεμόνια
- 2 αβγά
- 80 ml βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ, αναμειγνύεις το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάς σε μέτρια ένταση. Σταδιακά, προσθέτεις τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζεις να “χτυπάς” τα υλικά σου μέχρι να “δέσει” το μείγμα.
- Κοσκινίζεις το αλεύρι και το προσθέτεις στον κάδο του μίξερ. Ρίχνεις το baking powder και το αφήνεις να δέσει και να σχηματιστεί μία κολλώδης ζύμη.
- Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Αλευρώνεις απαλά τον πάγκο της κουζίνας και απλώνεις τη ζύμη σου.
- Με ένα μαχαίρι κόβεις τη ζύμη στα δύο, μετά στα 4 και κάπως έτσι δημιουργείς τα 24 μελλοντικά μπισκότα.
- Γεμίζεις ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, σχηματίζεις μικρές μπουκιές ζύμης και τις περνάς από το μπολ με τη ζάχαρη.
- Μεταφέρεις τα μπισκότα σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά.
- Τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ