Τα νιόκι τα ξέρεις και τα αγαπάς. Για τη γεύση και το χρώμα τους. Σήμερα, αντικαθιστούμε την πατάτα με γλυκοπατάτα και δες πώς θα τα φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 γλυκοπατάτες
- 1/2 φλιτζάνι ρικότα
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Με ένα πιρούνι τρύπησε τις γλυκοπατάτες γύρω-γύρω και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
- Κόψε τις πατάτες στην μέση, άφησέ τες να κρυώσουν και έπειτα πολτοποίησέ τες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον πουρέ πατάτας με την ρικότα, το αυγό, δύο φλιτζάνια αλεύρι και το αλεύρι.
- Μόλις το μείγμα ενοποιηθεί, τσέκαρε πόσο κολλώδες είναι πρόσθεσε αλάτι -μία κουταλιά την φορά- μέχρι να γίνει διαχειρίσιμη η ζύμη.
- Πασπάλισε με αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια και κόψε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
- Πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο ρολό με 2,5 cm πάχος και έπειτα κόψε με καθαρό μαχαίρι σε ίσα κομμάτια (μέγεθος μπουκιάς).
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι για 8 λεπτά -μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
- Τρίψε την παρμεζάνα και απόλαυσε τα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ