Συνταγή για σπιτική μαγιονέζα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Είναι η sauce που συνοδεύει σχεδόν κάθε φαγητό: τις πατάτες, τα κρεατικά σου, ακόμα και τα θαλασσινά! Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε μαγιονέζα με τα δικά μας χεράκια.

Συστατικά

  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας λευκό κρασί
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα γλυκιά
  • 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις όλα τα υλικά και αρχίζεις να τα χτυπάς απαλά, προσθέτοντας το κάθε υλικό σταδιακά.
  • Με ένα μίξερ χειρός σε χαμηλή ένταση, αρχίζεις να “χτυπάς” το μείγμα. Με το άλλο σου χέρι, κρατάς απαλή αντίσταση, σπρώχνοντας το μπολ προς τα κάτω. Αν πεταχτεί μέρος του μείγματος απ’ έξω, σκουπίζεις με μία πετσέτα.
  • Μόλις αποκτήσει κρεμώδη υφή, η μαγιονέζα σου είναι έτοιμη.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164