Μία μεξικάνικη συνταγή που θα ερωτευτείς για τον τρόπο που συνδυάζει το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αβοκάντο
- 200 γρ. πράσινα λαχανικά της επιλογής σου
- 8 φύλλα τορτίγια
- 1 λεμόνι στυμμένο σε χυμό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 8 μικρά κοτοπουλάκια
- 280 ml γάλα
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- Ηλιέλαιο
- Sour Cream (τη συνταγή θα βρεις εδώ)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ προσθέτεις τα 4 μικρά κοτοπουλάκια μαζί με τα 280 ml γάλα και τα 100 γρ. αλεύρι. Μόλις ανακατέψεις, τα αφήνεις για 30 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κόκκινο κρασί και τα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
- Μετά από 30 λεπτά, μαρινάρεις τα κοτοπουλάκια με το μείγμα του δεύτερου μπολ.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο ηλιέλαιο. Μόλις βράσει, τηγανίζεις τα μαριναρισμένα κοτοπουλάκια, μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, σε μία πιατέλα τοποθετείς τα φύλλα τορτίγια. Μόλις, τα κοτοπουλάκια είναι έτοιμα, τοποθετείς ένα σε κάθε τορτίγια.
- Μέσα σε κάθε τορτίγια, ρίχνεις την πάπρικα, την κανέλα.
- Προσθέτεις, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και τα λαχανικά, αλατοπιπερώνεις και περιχύνεις με sour cream.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ