Η ομελέτα στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Σήμερα, σου ετοιμάζουμε την παραδοσιακή ισπανική συνταγή με έξτρα δόση πατάτας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα
- 4 αβγά χτυπημένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ.
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις αρχικά το ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει. Προσθέτεις τις πατάτες και τις τηγανίζεις περίπου για 15 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζεις και από τις δύο πλευρές.
- Μειώνεις τη φωτιά στο μισό και προσθέτεις τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνεις και ολοκληρώνεις με τα αβγά. Αφήνεις το μείγμα σου να “δέσει” για 2 -3 λεπτά.
- Τοποθετείς το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και τρίβεις από πάνω την παρμεζάνα. Ψήνεις ξανά για 3 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ