Μπορεί να την έχεις συνηθίσει ως βασικό συνοδευτικό στα κρεατικά σου, όμως, τώρα, η γλυκοπατάτα μετατρέπεται σε ένα γευστικό χούμους – ιδανική συνοδεία για τα #moviesnacks σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2-3 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 200 γρ. ρεβίθια, καθαρισμένα και μαγειρεμένα
- 1 κουτ. της σούπας ταχίνι
- Χυμός ενός λεμονιού
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Από βραδύς, τοποθετείς τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και περιμένεις μέχρι να ξημερώσει, για να τα βράσεις.
- Σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό, βράζεις τις γλυκοπατάτες και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνεις, για να έρθουν σε κανονική θερμοκρασία.
- Προτίμησε να τις ξεφλουδίσεις, αφού βράσουν.
- Παράλληλα, βράζεις τα ρεβίθια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς όλα σου τα υλικά σε μέτρια ένταση, προσθέτοντας σταδιακά λίγο ελαιόλαδο, αν δεις ότι είναι αρκετά πηχτό.
- Μόλις αποκτήσει μία κρεμώδη υφή, ρίξε λίγο λεμονάκι και απόλαυσε το!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ