Το ξέρεις πως τα ρεβύθια κάνουν καλό. Όπως και όλα τα όσπρια δηλαδή! Αν όμως ανήκεις σε εκείνες που δεν λατρεύουν ιδιαίτερα τις σούπας από όσπρια (φακές, ρεβύθια,φασολάδα)
τότε αυτή είναι η γευστική εναλλακτική σου. Ένα νόστιμο μπαλάκι από ρεβύθι, αλεύρι ολικής, καρότο και διάφορα λαχανικά που θα λατρέψεις.. κι εσύ και οι καλεσμένοι σου! Δοκίμασέ το!
Θερμίδες: 40 (τα 3-4 μπαλάκια)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 σέλερι σέλερι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 1/3 του φλιτζανιού ρεβύθια
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρο ρύζι ψημένο
- 2 αυγα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- Πάπρικα, Ρίγανη, Κάρυ
- Αλάτι
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/3 του φλιτζανιού σκόνη για πουρέ πατάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα πολυμίξερ και ανακάτεψε καλά
- Πρόσθεσε τα ρεβύθια, το βρασμένο ρύζι, τα μπαχαρικά σου, το αλάτι και τα αυγά και ανακάτεψε καλά να πάρεις μια παχιά ζύμη
- Γύρισε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε και το αλεύρι, ανακατεύοντας για να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Βάλε τη σκόνη πουρέ σε ένα ρηχό πιάτο και με ένα scoop παγωτού βγάλε μπαλάκια από το μείγμα ρεβυθιού και πάναρέ τα στην πατάτα
- Στρώσε μια λαδόκολλα και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι. Άπλωσε τα μπαλάκια σου στο ταψάκι, λάδωσε ελαφρά και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε στους 180oC για 15 με 20 λεπτά να πάρουν ωραίο καστανό χρώμα
- Σέρβιρε με την σος της επιλογής σου. Διάλεξε από τις παρακάτω – Dip μουστάρδας, καρότου, Χούμους, Dip Ροκφόρ με γιαούρτι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ