Ο Jamie Oliver λατρεύει την ελληνική κουζίνα και δεν χάνει ευκαιρία να την παρουσιάσει στους αγαπημένους του. Δες εδώ μια εκδοχή της ελληνικής σαλάτας από τα χεράκια του…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 200 γρ. ντοματάκια cherry
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 1 πράσινη πιπεριά
- Μια χεριά φρέσκο άνηθο
- Μια χεριά φρέσκα φύλλα μέντας
- Μια χούφτα μαύρε ελιές καλαμών
- Αλάτι
- Κόκκινο ξίδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200γρ. τυρί φέτα
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις ντομάτες σε διαφορετικά σχήματα, τα cherry στη μέση και τις ντομάτες σε φετούλες
- Βάλε τις ντομάτες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
- Κόψε και το αγγουράκι σε φετούλες και πρόσθεσε επίσης στη σαλάτα, μαζί με την πιπεριά σε χορταστικές ροδέλες
- Χοντρόκοψε τον άνηθο και τα περισσότερα φυλλαράκια της μέντας – κράτησε τα μιρκότερα για το γαρνίρσμα – και βάλε και αυτά στο μπολ με τη σαλάτα
- Πίεσε μέσα στη χούφτα σου τις ελιές επάνω από το μπολ και ρίξε και αυτές μέσα στη σαλάτα
- Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το ξίδι, το λάδι και ανάμειξε να πάει παντού. Δοκίμασε και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται
- Σέρβιρε με το τυρί φέτα, ρίγανη και τα φυλλαράκια μέντας που κράτησες
- Ράντισε με λίγο ακόμη ελαιόλαδοκαι σέρβιρε αμέσως
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ