Ο γόης του κινηματογράφη φαίνεται πως είναι λάτρης των ζυμαρικών. Βρήκαμε λοιπόν τη δική του εκδοχή για παραδοσιακή ιταλική καρμπονάρα και στη δίνουμε να τη δοκιμάσεις! Μη φοβηθείς… δεν πρόκειται και για καμιά “επικίνδυνη αποστολή”! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 8 με 12 χοντρές φέτες μπέικον
- 4 αυγά
- 2 πακέτα σπαγγέτι
- 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
- Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε στο τηγάνι με το λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια. Τα αφήνεις να σιγοψηθούν περίπου μισή ώρα, προσέχοντας να μην αφήσεις το λάδι να βράσει.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα 4 αυγά με αρκετό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βράσε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Σούρωσέ τα και αμέσως ρίξε τα αυγά ανακατεύοντας για να πάει παντού αλλά και να μαγειρευτεί το αυγό από τη θερμότητα των μακαρονιών.
- Κατόπιν ρίξε το μίγμα του μπέικον και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε την παρμεζάνα, ανακάτεψε και σέρβιρε.
Tip
Καλό είναι τα αυγά σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ