Την έφτιαξε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της ταινίας CHEF, Jon Favreau και με αυτήν ξελόγιασε την ηρωίδα του, που υποδύθηκε η Scarlette Johansson. Του τη δίδαξε ο σεφ Roy Choi και είναι εξαιρετικά απλή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα πακέτο σπαγγέτι
- 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 12 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
- 2 κ.γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι +λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα +λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
- 2 κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
- φετούλες λεμόνι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλει σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίξε τα μακαρόνια.
- Μαγείρεψέ τα να γίνουν αλ ντέντε, περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου.
- Όσο τα μακαρόνια βράζουν, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
- Πρόσθεσε το κόκκινο πιπέρι και αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε με απαλές κινήσεις προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών μέχρι να πάει παντού.
- Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξε το μαϊντανό και το τυρί και ανακάτεψε.
- Δοκίμασε για αλάτι και ρίξε αν χρειάζεται.
- Πρόσθεσε το λεμόνι.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα, κόκκινο πιπέρι και φετούλες λεμονιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ