Το καλοκαίρι συνοδεύεται από χίλιες δυο μοναδικές γεύσεις, αλλά όλη αυτή η διάθεση που έχουμε να περνάμε ατελείωτες ώρες στους κήπους, τα μπαλκόνια και τις ταράτσες, συνήθως φέρνουν και την όρεξη για barbecue! Και ναι, το… τσίκνισμα μπορεί να μην σου φαίνεται ειδυλλιακό όταν έξω έχει καύσωνα, αλλά πολλές φορές είναι η ιδανική λύση όταν δεν θέλεις να περάσεις όλη την ημέρα στην κουζίνα για να κάνεις το “τραπέζι” σε μερικούς φίλους!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όταν, λοιπόν, το μενού περιλαμβάνει ψήσιμο και χαλαρή διάθεση με την παρέα σου έξω από το σπίτι, τότε το καλύτερο συνοδευτικό είναι μια λαχταριστή σάλτσα barbecue φτιαγμένη από τα χεράκια σου που θα ξετρελάνει ακόμη και τους πιο δύσκολους… κριτές!
Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις την πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για σπιτική σάλτσα barbecue που θα συνοδεύσεις τις καλοκαιρινές βραδιές με φίλους!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 5 φέτες μπέικον κομμένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. κέτσαπ
- 1 1/2 φλ. ντοματοπολτός
- 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλ. μελάσα
- 1/4 φλ. μηλίτης
- 3 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
- 2 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
- 1 κ. σούπας κύμινο
- 2 1/2 κ. γλυκού chili powder
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
…και τι πρέπει να κάνεις:
- Σε ένα τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά σοτάρισε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα, για περίπου πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και πέταξε το περιττό λίπος εκτός από δύο κουταλάκια.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάλε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε, ρίξε και το θυμάρι και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Επανέφερε το μπέικον στο τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ανακάτεψέ τα καλά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 με 40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίξε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτύπησέ τη μέχρι να γίνει λεία.
Είσαι έτοιμη, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας… ψήστης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ