“Η βασιλόπιτα δεν είναι και τόσο αδιάφορη μιας και περιέχει δύο τρόφιμα (αυγό και πορτοκάλι) ιδιαίτερα θρεπτικά. Η βασιλόπιτα αποτελεί επίσης μία υγιεινή επιλογή για γλυκό χάρη στην ικανοποιητική περιεκτικότητάς της σε πορτοκάλια, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C” εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης και σου προτείνει μια τυπική και πεντανόστιμη εκδοχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. μαλακό βούτυρο
- 8 αυγά
- 900 γρ. Αλεύρι
- 80 γρ. Κονιάκ
- 500 γρ. Ζάχαρη
- 6-7 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. Σόδα
- Άχνη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε γυάλινο μπολ χτύπα το βούτυρο να ασπρίσει
- Σε άλλο μπολ βάλε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τα ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το βούτυρο και συνέχισε να ανακατεύεις
- Πρόσθεσε το κονιάκ
- Σε ένα μπολ βάλε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσουν ρίξε στο μπολ με το βούτυρο
- Σε καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίξε σιγά – σιγά στο μίγμα με το βούτυρο
- Πρόσθεσε το ξύσμα και το μπέικιν και ανακάτεψε καλά
- Ρίξε σιγά, σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός και πηχτός χυλός
- Άδειασε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήσε στους 200 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά
- Άφησε να κρυώσει λίγο και ξεφόρμαρε. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ