Η Βασιλόπιτα του Δημήτρη Γρηγοράκη

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

“Η βασιλόπιτα δεν είναι και τόσο αδιάφορη μιας και περιέχει δύο τρόφιμα (αυγό και πορτοκάλι) ιδιαίτερα θρεπτικά. Η βασιλόπιτα αποτελεί επίσης μία υγιεινή επιλογή για γλυκό χάρη στην ικανοποιητική περιεκτικότητάς της σε πορτοκάλια, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C” εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης και σου προτείνει μια τυπική και πεντανόστιμη εκδοχή.  

Συστατικά

  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 900 γρ. Αλεύρι
  • 80 γρ. Κονιάκ
  • 500 γρ. Ζάχαρη
  • 6-7 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Σόδα
  • Άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε γυάλινο μπολ χτύπα το βούτυρο να ασπρίσει
  • Σε άλλο μπολ βάλε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τα ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το βούτυρο και συνέχισε να ανακατεύεις
  • Πρόσθεσε το κονιάκ
  • Σε ένα μπολ βάλε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσουν ρίξε στο μπολ με το βούτυρο
  • Σε καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίξε σιγά – σιγά στο μίγμα με το βούτυρο
  • Πρόσθεσε το ξύσμα και το μπέικιν και ανακάτεψε καλά
  • Ρίξε σιγά, σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός και πηχτός χυλός
  • Άδειασε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήσε στους 200 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά
  • Άφησε να κρυώσει λίγο και ξεφόρμαρε. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164