Γαρίδες με κολοκυθάκια και ντοματίνια
Βρέθηκες στο σπίτι με 2 φίλους και προσπαθείς να δεις τι θα ετοιμάσεις στα γρήγορα; Αυτή είναι ίσως μια καλή επιλογή!Θα καταφέρεις να τους εντυπωσιάσεις και θα ξεμπερδεύεις στο άψε-σβήσε! [Δες τη συνταγή εδώ]
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Ξέρω πως υπάρχουν πολλές που δεν μπορούν καν να σκεφτούν την ιδέα να δοκιμάσουν μια σούπα με εντόσθια. Γιατί όμως όλοι γύρω σου να τρώνε κι εσύ να την βγάζεις με αυγό και ψωμί. Μια νόστιμη σουπίτσα με κοτόπουλο και λαχανικά και θα συμμετέχεις "ισάξια" στο πασχαλινό τραπέζι. [Δες τη συνταγή εδώ]
Aρνάκι στην γάστρα με πατάτες φούρνου
Τρυπώσαμε στο εστιατόριου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια για την πασχαλινή τους συνταγή. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου Chef του εστιατορίου GBCorner μας δίνει μια νόστιμη παραλλαγή με αρνάκι. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις; Γιατί δεν έχουν όλη την... πολυτέλεια να σουβλίσουν αρνί, αλλά αυτό δεν θα τους εμποδίσει να γιορτάσουν απολαυστικά το Πάσχα. [Δες τη συνταγή εδώ]
Tips για τέλειο σούβλισμα...
Πώς θα τα καταφέρεις που μια ζωή είχες τον παππού, το μπαμπά ή τον θείο να το ετοιμάζει για εσένα; Μα θα πάρεις συμβουλές από εμάς. Μιλήσαμε με τον κύριο Μπάμπη Γούλα ιδιοκτήτη ψησταριάς στα βλάχικα ο οποίος και μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του.
Αρνί ή κατσίκι;
Οι διατροφολόγοι λένε κατσίκι, που έχει λιγότερο λίπος και φυσικά λιγότερες θερμίδες. Ο κ. Γούλας όμως προτείνει ένα μικρό αρνάκι γάλακτος μέχρι 10-11 κιλά. Είναι η καλύτερη επιλογή για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Πώς θα το σουβλίσεις;
Χρειάζεσαι την βοήθεια κάποιου άλλου φυσικά. Για να μπορέσετε να το περάσετε στη σούβλα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.
- Με ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο χτύπησε δυνατά την πλάτη του αρνιού να σπάσει, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τη σούβλα και να μπορέσεις να το δέσεις καλύτερα.
- Στη συνέχεια δέσε την σπονδιλική στήλη επάνω στη σούβλα με μια μεγάλη σακοράφα και σπάγγο (πρόσεξε να μην είναι πλαστικό, αλλά χορτάρινος ο σπάγγος)
- Δέσε τα μπροστά και τα πίσω πόδια επάνω στο σώμα του αρνιού. Τα πίσω πόδια μπορούνα να περάσουν το ένα μέσα από το άλλο (έχει ένα χόνδρο στο κάτω μέρος ο οποίος λειτουργεί σαν θηλιά) και να δεθούν από την πάνω μεριά της σούβλας.
- Πάρε μπόλικο αλάτι και πιπέρι και τρίψε όλη την κοιλιά του αρνιού στο εσωτερικό. Αφού βεβαιωθείς ότι έχει αλατιστεί καλά ράψε την κοιλιά του αρνιού με μια βελόνα.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνε μερικές τομές στα μπούτια του αρνιού για να βάλεις επίσης αλάτι και πιπέρι. καλό είναι να επιλέξεις σημεία στο εσωτερικό, από τη μέσα πλευρά των ποδιών
- Το ψήσιμο πρέπει να γίνει με μέτρια φωτιά. Οπότε στην αρχή που ακόμη η φωτιά είναι "φουντωμένη" ανέβασε τη σούβλα στην πιο ψηλά θέση της ψησταριάς
- Όσο περνάει η ώρα και "χωνεύουν" τα κάρβουνα μπορείς να κατεβάσεις το αρνί και να το αφήσεις να ψηθεί.
- Ένα καλό ψήσιμο χρειάζεται 3 ώρες στη φωτιά
Χοιρινός Λαιμός μαριναρισμένος με μυρωδικά
Επειδή πολλές φορές δεν έχουν όλοι όρεξη για αρνί, το πιάτο αυτό θα τους "βολέψει" όλους. Μπόλικα μυρωδικά από την ελληνική γη, τρυφερές πατατούλες και κρέας από το λαιμίο του χοιρινού που ειναι τρυφερό και λιώνει στο στόμα. O Chef του Elefsina Hotel Αντώνης Μελάς, από το εστιατόριο το Στάχυ, μας δίνει μια συνταγή από το πασχαλινό του μενού. [Δες τη συνταγή εδώ]
Πασχαλινή Σαλάτα
Tι θα κάνεις με τα αυγουλάκια που στολίζουν το τραπέζι σου; Μα φυσικά μια υπέροχη σαλάτα για το τραπέζι της Ανάστασης... Μια συνταγή αποκλειστικά για το TLIFEαπό τον Σεφ του Hilton Athens! [Δες τη συνταγή εδώ]
Ρατατούιγ... παραμυθένια απόλαυση
Θυμάσαι το συμπαθητικό ποντικάκι που έγινε μεγάλος chef στο Παρίσι; Η παραμυθένια ιστορία της Disney επανέφερε στο προσκήνιο την παραδοσιακή γαλλική συνταγή λαχανικών ratatouille. Δες πως θα την ετοιμάσεις. [Δες τη συνταγή εδώ]
Κεφτεδάκια λαχανικών
Για να δώσεις λίγη γεύση τις ημέρες της νηστείας, αλλά και να μην αισθάνεσαι υποχρεωμένη να τρως βραστά λαχανικά!Κάνε τα λαχανικά σου κεφτεδάκι και απόλαυσέ τα... [Δες τη συνταγή εδώ]
Μελένιοι βοβλοί στο φούρνο
Καρότα, κρεμμύδια, γογγύλια, ραπανάκια, γλυκοπατάτες. Όλα νόστιμες ρίζες-βολβοί που δίνουν υπέροχη γεύση σε φαγητά και σαλάτες. Λίγο ελαιόλαδο, μέλι και μισή ώρα στο φούρνο αρκούν για ένα πανάλαφρο πιάτο με υπέροχη γλυκιά γεύση. Οι μελένιοι βολβοί έχουν μόλις 118 θερμίδες. [Δες τη συνταγή εδώ]
Πασχαλινά κουλουράκια
Είναι παράδοση, είναι νοστιμιά, είναι παιχνίδι. Είναι απαραίτητο στοιχείο για το κακάο σου αν δεν πίνεις γάλα λόγω νηστείας. Τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι και πολύ δύσκολα. Ετοίμασέ τα μόνη σου... [Δες τη συνταγή εδώ]
Πασχαλινά τσουρέκια
Παραδοσιακό, αφράτο και πεντανόστιμο. Είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση για πρωινό ή σνακ με τον καφέ σου το απόγευμα. Θέλεο υπομονη, μιας και είναι από τις ζύμες που χρειάζονται πολλή ξεκούραση. [Δες τη συνταγή εδώ]
Καλαμαράκια κρασάτα
Για όσους θέλουν να αποφούγουν τα απλά τηγανιτά καλαμάρια... φρέσκια ντοματούλα, μυρωδάτος μαϊντανός και σβήσιμο με καλό κόκκινο κρασί θα κάνουν το πιάτο ακαταμάχητο! [Δες τη συνταγή εδώ]
Μαγειρίτσα! Η σούπα της Άνοιξης
Επιστροφή από την εκκλησία και κατ' ευθείαν ένα λαμπερό τραπέζι να σε περιμένει. Ηζεστή μαγειρίτσα είναι εκεί για να σου θυμίσει τα παιδικά χρόνια. Να σε ζεστάνει, να σε χορτάσει... απλά απολαυστική! [Δες τη συνταγή εδώ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ