Καλαμάρια γεμιστά με τυριά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις;

Συστατικά

  • 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια
  • 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα
  • 6 – 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
  • 1 λεμόνι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος
  • Aλάτι,πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη.
  • Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Στη συνέχεια π
  • Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. Ρίξε και το ρύζι και σόταρε για λίγη ώρα ακόμη.
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα.
  • Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
  • Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164