Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια
- 4 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
- 6 – 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
- 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
- 1 λεμόνι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος
- Aλάτι,πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη.
- Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Στη συνέχεια π
- Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. Ρίξε και το ρύζι και σόταρε για λίγη ώρα ακόμη.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα.
- Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
- Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ