Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και ώριμες μελιτζάνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 χωριάτικα λουκάνικα λιωμένα σε κιμά
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι. πιπέρι
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
- 100 gr κατσικίσιο τυρί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 300 βαθμούς.
- Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μια κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το λουκάνικο τριμμένο σε κιμά και σοτάρισέ το για περίπου 10 λεπτά.
- Μετάφερέ το σε απορροφητικό χαρτί και αφαίρεσε το λίπος από το τηγάνι.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι για έξι με οκτώ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε και το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι και τα καβουρδισμένα λουκάνικα και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά και ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι.
- Με τα χέρια τρίψε και το κατσικίσιο τυρί πάνω από τη φριτάτα.
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για οκτώ με 10 λεπτά.
- Βγάλε τη φριτάτα από το φούνρο, άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ