Δεν είναι ανάγκη να πάρεις χρυσό μετάλλιο στο τρίψιμο…
Να σου πω κάτι; Των φρονίμων τα παιδιά πριν “κολλήσουν” τα υπολείμματα στο ταψί, καθαρίζουν! Ένα πρώτο μυστικό λοιπόν είναι το εξής. Αφού σερβίρεις το φαγητό στα πιάτα, φύλαξε και την όποια μερίδα μπορεί να περίσεψε σε δοχείο που κλείνει και βάλε το σκεύος κατ’ ευθείαν κάτω από το νερό. Πέρασε με το σφουγγάρι και θα δεις πως τα περισσότερα θα φύγουν χωρίς καν να προσπαθήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν πάλι είχες φίλους σπίτι και δεν είχες χρόνο κάνε το εξής… Ρίξε μεριμές σταγόνες υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα, πρόσθεσε αρκετό νερό και βάλε το ταψί/πυρέξ στο φούρνο. Άφησε να βράσει το νερό και δες τα υπολείμματα τροφών να αφαιρούνται σαν… βούτυρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ