Καναπεδάκια με σύκο και σολομό

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η γλυκιά γεύση του σύκου, με τη γεμάτη αίσθηση του κόκκινου σολομού θα δώσουν στο καναπεδάκι σου ένα εξαιρερικό τελείωμα στο στόμα! Δοκίμασέ το μαζί με καλό λευκό κρασί και μαλακά τυριά…

Συστατικά

  • 8 λεπτές φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 8 ώριμα, λευκά σύκα με το κοτσανάκι τους
  • 8 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό κομμένες στα τέσσερα
  • 32 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο ξίδι
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφαίρεσε την κόρα από το ψωμί και κόψε κάθε φέτα σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια. Άλειψέ τα με μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα.
  • Κόψε κάθε σύκο στα 4. Βάλε σε κάθε κομμάτι ψωμί διαδοχικά ένα κομμάτι προσούτο, ένα φύλλο δυόσμου και ένα κομμάτι σύκο
  • Πασπάλισε τα καναπεδάκια με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ξίδι, ρίξε λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164