Μια κρέμα από σπανάκι γεμίζει τα πεντανόστιμα κανελόνια σου και δίνει ένα πιάτο με πολλά αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και βιταμίνες!
Μονάδες Orac: 7440
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 200 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
- Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το σπανάκι να το ζεματίσεις σε καυτό νερό. Παράλληλα άχνισε ελαφρά να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια
- Ρίξε στο σπανάκι, πρόσθεσε λίγο νερό, ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και αλτοπιπέρωσε
- Αφού βράσει καλά, άφησε το μείγμα να κρυώσει και το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του. Πρόσθεσε και το ανθότυρο και ανακάτεψε
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τα κανελόνια σου να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν
- Σούρωσε και γέμισε με την κρέμα από σπανάκι. Στρώσε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και ελαιόλαδο, σκέπασε να μην καούν και ψήσε στο φούρνο στους 200οC
- Μέχρι να γίνουν τα κανελόνια σου – 20/30 λεπτά – ετοίμασε τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσουν
- Σέρβιρε τα κανελόνια με μια κουταλιά της σούπας ντομάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ