Μια ξεχωριστή καραβιδομακαρονάδα από τα χέρια της Δήμητρας Παπανδρέου. Η κα. Παπανδρέου διάλεξε τη θαλασσινή αυτή συνταγή παρέα με τον Σεφ Θοδωρή Αγγελασόπουλο. Θα τη βρεις μαζί με δεκάδες άλλες star recipes στο νέο του βιβλίο “Γεύσεις Αστέρων”!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 καραβίδες
- 200 γρ φλωμάρια Λήμνου
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον στρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
- Φρέσκος βασιλικός τριμμένος
- Ελάχιστη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις καραβίδες, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την πάστα ντομάτας και τα μυρωδικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε μέσα τα φλωμάρια με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.
Tip
Φλωμάρια ονομάζουν στην Λήμνο τις χυλόπιτες. Διάλεξε λοιπόν τις χυλόπιτες που σου αρέσουν και ετοίμασε την star συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ