Καραβιδομακαρονάδα με φλωμάρια Λήμνου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ξεχωριστή καραβιδομακαρονάδα από τα χέρια της Δήμητρας Παπανδρέου. Η κα. Παπανδρέου διάλεξε τη θαλασσινή αυτή συνταγή παρέα με τον Σεφ Θοδωρή Αγγελασόπουλο. Θα τη βρεις μαζί με δεκάδες άλλες star recipes στο νέο του βιβλίο “Γεύσεις Αστέρων”!

Συστατικά

  • 6 καραβίδες
  • 200 γρ φλωμάρια Λήμνου
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον στρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
  • Φρέσκος βασιλικός τριμμένος
  • Ελάχιστη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις καραβίδες, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την πάστα ντομάτας και τα μυρωδικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Ρίχνουμε μέσα τα φλωμάρια με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.

Tip

Φλωμάρια ονομάζουν στην Λήμνο τις χυλόπιτες. Διάλεξε λοιπόν τις χυλόπιτες που σου αρέσουν και ετοίμασε την star συνταγή!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164