Καραβιδομακαρονάδα με φλωμάρια Λήμνου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ξεχωριστή καραβιδομακαρονάδα από τα χέρια της Δήμητρας Παπανδρέου. Η κα. Παπανδρέου διάλεξε τη θαλασσινή αυτή συνταγή παρέα με τον Σεφ Θοδωρή Αγγελασόπουλο. Θα τη βρεις μαζί με δεκάδες άλλες star recipes στο νέο του βιβλίο “Γεύσεις Αστέρων”!

Συστατικά

  • 6 καραβίδες
  • 200 γρ φλωμάρια Λήμνου
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον στρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
  • Φρέσκος βασιλικός τριμμένος
  • Ελάχιστη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις καραβίδες, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την πάστα ντομάτας και τα μυρωδικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Ρίχνουμε μέσα τα φλωμάρια με ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.

Tip

Φλωμάρια ονομάζουν στην Λήμνο τις χυλόπιτες. Διάλεξε λοιπόν τις χυλόπιτες που σου αρέσουν και ετοίμασε την star συνταγή!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164