Καρμπονάρα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κλασική συνταγή από διάσημα χέρια. Ο γαλλική καταγωγής Σεφ, με το διάσημο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και την δική του τηλεοπτική σου δίνει τη δική του ματιά σε ένα φημισμένο πιάτο! 

Συστατικά

  • 1/2 φλίτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 240 γρ. ζυματικά λινγκουίνι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει
  • Στο μεταξύ σόταρε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. 10 λεπτά αρκούν
  • Πρόσθεσε στο μπέικον την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει
  • Ρίξε τον κρόκο στη σάλτσα ανακατεύοντας ζωηρά και αλατοπιπέρωσε
  • Όταν η σος είναι έτοιμη, βάλε τα λινγκουίνι να βράσουν και φρόντισε να τα βγάλεις αλ ντέντε
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και πρόσθεσέ τα μέσα στην σος
  • Συμπλήρωσε το 1 φλιτζάνι παρμεζάνα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Άφησε το φαγητό να σταθεί για 1 λεπτό, επιτρέποντας να αναμειχθούν οι μυρωδιές
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα, πρόσθεσε επιπλέον σος από πάνω και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα

Tip

Μην "καις" τα μακαρόνια σου... υπάρχει πιο υγιεινός τρόπος να μην κολλάνε. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164