Καυτερό κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι. Yummy!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουτ. του γλυκού μπούκοβο
- 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 ντοματοπολτός
- 3 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 λεμόνι
- Αλάτι και καυτερό πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Παράλληλα, κόβεις και πλένεις πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
- Σε ένα πολύ μικρό μπολ, ανακατεύεις το μπούκοβο, το κύμινο και το αλάτι. Μαρινάρεις τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα.
- Ψήνεις το κοτόπουλο στο τηγάνι για 15 περίπου λεπτά.
- Προσθέτεις την τομάτα, το κύμινο, το βούτυρο. Σκεπάζεις με ένα καπάκι το τηγάνι και το αφήνεις να ψηθεί για 30 λεπτά.
- Ανοίγεις το καπάκι και ρίχνεις το χυμό λεμονιού. Σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις στο μάτι για 5 λεπτά.
- Σερβίρεις με ρύζι
Tip
Σερβίρεται με ρύζι και άφθονο τυρί τριμμένοΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ