Πρώτη φορά το σάντουιτς σου στη θάλασσα θα είναι διάφανο. Για να βλέπεις τι τρως! Μια ιδέα από την Κίνα για να διώξεις τη λιγούρα μετά το μπάνιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 110 γρ. νούντλς ριζιού
- Φύλλα για σπρινγκ ρολς (ρυζιού πάλι και διάφανα)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
- Σόγια σος
- Σος τεριγιάκι
- Λίγο φυστικοβούτυρο
- 110 γρ. κοτόπουλο στήθος βραστό
- 1/4 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- 1 μέτριο καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
- 1 μικρό ώριμο μάγκο καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστούνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε βραστό νερό στα νούντλς και μούλιασέ τα για 15′ λεπτά. Στράγγιξέ τα και πλύνε με λίγο κρύο νερό. Χώρισέ τα σε 8 μερίδες.
- Γέμισε ένα πλατύ και βαθύ μπολ με κρύο νερό, φαρδύ αρκετά ώστε να χωράνε τα φύλλα σου.
- Δούλεψε με ένα φύλλο σπρινγκ ρολ κάθε φορά. Βούτηξέ το για 20” δευτερόλεπτα στο νερό και βάλτο σε μια λεία επιφάνεια να είναι ίσιο.
- Βάλε λίγο κόλιανδρο, μάνγκο, καρότο, κοτόπουλο, φρέσκο κρεμμυδάκι στην άκρη του φύλλου (αφήνοντας περίπου 2 δάχτυλα απόσταση από την άκρη). Πρόσθεσε λίγα νούντλς, “βρέξε” με λίγη σος σόγιας και λίγο φυστικοβούτυρο (που θα έχεις μαλακώσει λίγο πριν το βάλεις για να απλωθεί ομοιόμορφα).
- Τύλιξε σφιχτά και με προσοχή το φύλλο όπως τυλίγεις ντολμαδάκια.
- Βάλε το σπρινγκ ρολς σε πιατέλα καλύπτοντάς το με βρεγμένο πανί ή βρεγμένο χαρτί για να μην ξεραθούν μέχρι να κάνεις και τα 8.
- Σέρβιρε με σόγια σος ή βάλτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ