Κις λορέν με αυγά και χωρίς κρούστα. Μια συνταγή άκρως φιλική για κάθε αυστηρή δίαιτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 110/ μερίδα
Συστατικά
- 1+1/2φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 1+1/2φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλα αυγά
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 3/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 3/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2/3φλ. τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά
- 2κ. σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Πρόσθεσε μέσα την κολοκύθα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι.
- Σόταρε για 6-7 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Πρόσθεσε λίγο λάδι σε ένα ταψάκι για τάρτα με διάμετρο 22 εκατοστά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Στο ίδιο μπολ ρίξε μέσα τα λαχανικά που σόταρες και τα τυριά.
- Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Ψήσε περίπου για 45 λεπτά.
- Κόψε την πίτα σε 6 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ