Λαχταριστή και ζεστή επιλογή για τις κρύες ημέρες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 αυγό
- 1/3 φλ. παρμεζάνα
- 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλ. τρίμμα από φρυγανιές
- 1/3 φλ. γάλα
- 300 gr σπανάκι σε φύλλο
- 1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 700 gr σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά με το αυγό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις το τρίμμα φρυγανιάς με το γάλα. Το αφήνεις να “μουλιάσει” για πέντε λεπτά.
- Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι. Αφού φορέσεις τα γάντια σου, ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
- Με τα χεράκια σου πλάθεις μικρά κεφτεδάκια (περίπου 20 στον αριθμό).
- Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, προκειμένου να θωρακιστούν.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις τη σάλτα τομάτας.
- Μόλις τα βγάλεις από το τηγάνι, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα τομάτας και τα αφήνεις να βράσουν για 7-8 λεπτά.
- Αν έχεις όρεξη, μπορείς να τα συνοδεύεις με ρύζι Basmati
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ