Μια συνταγή εμπνευσμένη από τη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 267/ μερίδες
Συστατικά
- 550γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2φλ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 390γρ. γάλα καρύδας
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ρίξε το λάδι και ζέστανέ το σε μεσαία θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε τις κόκκινες πιπεριές και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 4 λεπτά).
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, 1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο, το σκόρδο και το πιπέρι και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες, το γάλα καρύδας και 1/4κ. γλυκού αλάτι.
- Αύξησε τη θερμοκρασία, άφησέ τα να πάρουν μια βράση, κάλυψέ τα με ένα καπάκι, χαμήλωσε πάλι τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε για 5 με 6 λεπτά.
- Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ