Ο αγαπημένος ηθοποιός μας δίνει μια από τις συνταγές που θυμάται πιο έντονα να απολαμβάνει από τα χεράκια της μητέρας του. Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη.
Από την εκπομπή “Μαμ”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο νωπό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 1/2 ποτήρι κοκκινο κρασί
- 3-4 κλωστές κρόκο Κοζάνης
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ