Κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι και καυτερά μπαχαρικά για μεγαλύτερη απόλαυση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1,5 κιλό φρέσκες τομάτες ή την αντίστοιχη ποσότητα σε έτοιμο τοματοπολτό
- 1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
- Μοσχοκάρυδο
- Κανέλα
- Τριμμένο καυτερό πιπέρι
- 300 γρ. ρύζι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κομμάτια κοτόπουλου για 5 -6 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρείς το κοτόπουλο.
- Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο, τις ντομάτες, 250 ml νερό, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και το κοτόπουλο. Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις τη κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει για περίπου 50 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζεις το ρύζι.
- Σερβίρεται ζεστό και με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Tip
Συνόδευσε το με κόκκινο κρασί, για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυσηΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ