Υπέροχο μυρωδικό της ελληνικής φύσης που όμως συχνά τον υποτιμούμε ή δεν τον χρησιμοποιούμε εξαιτίας της έντονης γεύσης και μυρωδιάς του! Και όμως, χάνουμε κάτι θεσπέσιο! Υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσεις τον κόλιανδρο και να αρωματίσεις τα πιάτα σου!
1. Φτιάξε σάλσα: ψιλοκομμένη ντοματούλα, ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος, λίγο ταμπάσκο ή άλλη καυτερή σος και μερικά τάκος και έτοιμο το mexican πιάτο σου!
2. Στη σαλάτα! Ψιλόκοψε κόλιανδρο και ανακάτεψέ τον με μαρούλι ή λάχανο, κόκκινα φασόλια, λίγο βραστό καλαμπόκι και γαρίδες και έχεις την τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα!
3. Αρωμάτισε το νερό που βράζεις ρύζι ή κους κους! Βάλε μερικά κοτσανάκια κόλιανδρου στο νερό και αφαίρεσέ τα αφού βράσεις το ρύζι ή λίγο πριν το βάλεις να βράσει.
4. Αρωμάτισε τα σουβλάκια σου! Ψιλόκοψε κόλιανδρο πάνω από χοιρινά ή σουβλάκια κοτόπουλου για έξτρα γεύση
5. Ψιλόκοψε κόλιανδρο σε scramble eggs που θα φτιάξεις για πρωινό.
6. Ψιλόκοψε κόλιανδρο πάνω σε ψητό ψάρι αντί για μαϊντανό! Άλλο άρωμα!
7. Η πέστο σου φαίνεται βαρετή; Ψιλόκοψε μερικά φυλλαράκια κόλιανδρου μέσα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ