Μια συνταγή με ρίζες από την Ασία, που θα καταφέρει να μπει στο μενού σου.
Θερμίδες: 122/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
- 3φλ. μαγειρεμένο ρύζι
- 2φλ. καρότα και αρακάς, κατεψυγμένα
- 1φλ. λάχανο τουρσί
- 2κ. σούπας soy sauce
- 3 αυγά
- 1-2κ. σούπας πέστο καυτερής πιπεριάς (προεραιτικά για το σερβίρισμα)
- Σησαμέλαιο ή σουσάμι (προεραιτικά για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι το ρύζι, τα καρότα και τον αρακά, το τουρσί και τη soy sauce και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Πρόσθεσε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και άφησέ τα να ψηθούν (μπορείς να τα αφήσεις από πάνω σαν τηγανιτά αυγά ή να τα σπάσεις μέσα στο ρύζι, τύπου scrambled).
- Σέρβιρε στα πιάτα κι αν θέλεις πρόσθεσε σησαμέλαιο ή σουσάμι η πέστο καυτερή πιπεριάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ