Νόστιμη συνταγή, άκρως φιλική για τη δίαιτά σου. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα και να δημιουργήσεις ένα κυρίως γεύμα για το μεσημέρι.
Θερμίδες: 286/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 7κ. σούπας μαργαρίνη
- 5κ. σούπας παγωμένο νερό
- Για τη γέμιση:
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1φλ. καρότο ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά και αλάτι
- 2+1/3φλ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 1/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3φλ. νερό
- 2φλ. κοτόπουλο βραστό, κομμένο σε κύβους
- 1φλ. αρακάς κατεψυγμένος
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. μαύρο πιπέρι
- Σπρέι μαγειρικής
- 2κ. γλυκού γάλα με 1% λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι.
- Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα μίξερ μαζί με το βούτυρο και νερό.
- Χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάσε τη ζύμη σαν μια σφαίρα, κάλυψέ την με μια μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη και χώρισέ την σε 2 κομμάτια.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Για τη γέμιση:
- Λιώσε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο, το θυμάρι, το ζωμό και την πατάτα.
- Άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Σκέπασε το τηγάνι και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Συνδύασε το αλεύρι και το νερό σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ρίξε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού μέσα στις γλυκοπατάτες που βράζουν και ανακάτευε συνεχώς.
- Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με το μαγειρικό σπρέι.
- Στρώσε το ένα κομμάτι ζύμης στον πάτο.
- Η ζύμη πρέπει να προεξέχει από το ταψί
- Πρόσθεσε το μείγμα με το κοτόπουλο και το μείγμα με τη γλυκοπατάτα.
- Σκέπασε την πίτα με το άλλο φύλλο και ένωσέ την στα πλαινά.
- Ρίξε από πάνω ομοιόμορφα το γάλα.
- Ψήσε στους 200°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει αφράτη.
- Αφαίρεσέ την από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια και μοίρασε από ένα στο κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ