Μια συνταγή ελαφριά όσο και νόστιμη που μπορείς να συνοδεύσεις με πράσινα λαχανικά όπως φασολάκια ή μπρόκολα!
342 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σούπας ψίχα
- 1,5 κ.γλυκού φρέσκο θυμάρι + 3 μεγάλα κλωνάρια θυμάρι
- 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
- μισή κ.γλυκού αλάτι και μισή πιπέρι ανακατεμένα
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 1/4 φλιτζ. αλεύρι
- 2 κ.γλυκού ηλιέλαιο
- 3/4 φλιτζ. μηλόξυδο
- μισό φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Θα χρειαστείς 12 οδοντογλυφίδες που θα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
- Σε μπολ βάλε το μήλο, την ψίχα, το θυμάρι που έχεις ψιλοκόψει, το χυμό λεμόνι και το μισό αλατοπίπερο.
- Σε ξύλο κοπής, πίεσε με την παλάμη σου κάθε στήθος να πλατύνει ελαφρά.
- Προσεκτικά κόψε κάθε στήθος στο πλάι ώστε να σχηματίσεις έναν βαθύ οριζόντιο φάκελο.
- Χώρισε το μήλο σε 4 μερίδες και γέμισε το κοτόπουλο.
- Κλείσε κάθε στήθος με τις οδοντογλυφίδες.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο αλατοπίπερο το κοτόπουλο.
- Πανάρισε κάθε στήθος με αλεύρι και τίναξε να φύγει το περιττό.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε το κοτόπουλο να ροδίσει περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ρίξε στο τηγάνι μισό φλιτζ. ξύδι και το ζωμό.
- Βάλε μέσα και τα κλωναράκια από το θυμάρι.
- Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά στο χαμηλό και σκέπασε. Σιγόβρασε για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
- Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σκέπασέ το να παραμείνει ζεστό.
- Χτύπα τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ξύδι και ρίξ’ την στα υγρά που έχει το τηγάνι.
- Βράσε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Σέρβιρε το κοτόπουλο αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες και περιχύνοντας με τη σάλτσα που έφτιαξες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ