Ο διάσημος Chef μας συστήνει έναν γευστικό τρόπο να απογειώσουμε το κλασικό ψητό κοτόπουλο στο φούρνο. Μην το σερβίρεις με πατάτες!! Ο Αμερικανός Mario (οξύμωρο, αλλά ο Mario Batali διαπρέπει ως Chef στην Αμερική) σου προτείνει ένα απολαυστικό στρώμα από ψητό ραντίτσιο. Απόλαυσέ το…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα δύο κιλά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. φύλλα δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. τρίμμα μπέικον ή προσούτο
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
- 3/4 του φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
- 6 κεφάλια ραντίτσιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το κοτόπουλο καλά και άσε να στεγνώσει. Κράτησε τα εντόσθια
- Ανάμειξε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το πιπέρι, το αλάτι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Άλειψε με αυτό το εξωτερικό του κοτόπουλου
- Γέμισε το εσωτερικό του με το τρίμμα μπέικον και το τυρί, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC
- Βάλε τα κρεμμύδια μαζί με τα εντόσθια σε μια γάστρα και από πάνω βάλε το κοτόπουλο με το στήθος να κοιτά προς τα πάνω
- Περίχυσε με το κρασί και άλειψε το κοτόπουλο με τη μισή ποσότητα μπαλσάμικου. Ψήσε για 1 ώρα και κάτι, μέχρι να μην βγάζει υγρά από το μπούτι όταν το πιέζεις
- Βγάλε από το φούρνο και άσε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά
- Προθέρμανε το γκριλ και κόψε κάθε ραντίτσιο στη μέση κατά μήκος. Ψήσε στο γκριλ για 3 με 4 λεπτά. Άλεψε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε πιατέλα και στήριξε σε σχαρίτσα να βγάλει και τα υπόλοιπα υγρά του. Ράντισε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μπαλσάμικο
- Ανάμειξε τα υγρά με το κρεμμύδι που έχει μείνει στη γάστρα. Σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω στο ψητό ραντίτσιο. Σέρβιρε τα εντόσθια με το κρεμμύδια και τα υγρά του κοτόπουλου ξεχωριστά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ