Μια γλυκόξινη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1 λευκό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- Για το κοτόπουλο:
- 1/2φλ. αλεύρι
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1/4κ. γλυκού θυμάρι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 1 κιλό κοτόπουλο (4 μπούτια στο σύνολο)
- 2κ. σούπας λάδι
- 3/4φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2φλ. κόκκινα σταφύλια
- Μαϊντανό για την επικάλυψη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να καραμελώσεις τα κρεμμύδια, ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε τα κρεμμύδια.
- Ανακάτευε περιστασιακά και άφησέ τα να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
- Αφαίρεσε τα κρεμμύδια από το τηγάνι
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ συνδύασε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, το θυμάρι, το μπαχάρι και το μαύρο πιπέρι.
- “Βύθισε” το κάθε κοτόπουλο στο μείγμα αλευριού αφαιρώντας την παραπάνω δόση.
- Στο τηγάνι που είχες προηγουμένως τα κρεμμύδια, πρόσθεσε το λάδι και σόταρε από τις δύο πλευρές το κάθε κοτόπουλο.
- Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Ρίξε μέσα στο τηγάνι το κρασί και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Έπειτα ρίξε τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Πρόσθεσε μέσα τα σταφύλια, ανακάτεψε ελαφρώς και ψήσε για 5-10 λεπτά ακόμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ