Θα την ετοιμάσεις σε μόλις 20 λεπτά. Ένα ελαφρύ πιάτο, στο οποίο το λεμόνι δένει άψογα με την απαλή γεύση του κοτόπουλου. Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!
Θερμίδες 220
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ καβουρδισμένα καρύδια τριμμένα
- ¼ κ.γ ξύσμα λεμονιού
- 4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο, ανοιγμένα σε 1,5 εκατοστό πάχος
- 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι/Πιπέρι
- 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ¼ μαύρο ρύζι μπασμάτι στον ατμό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό, τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού.
- Πέρασε τα φιλέτα κοτόπουλο από το αλεύρι και αλατοπιπέρωσε
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 1 λεπτό.
- Παραμέρισε το κρεμμύδι στη μία άκρη του τηγανιού και ψήσε τα φιλέτα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Πρόσθεσε τον ζωμό και τον χυμό λεμονιού και σκέπασε το σκεύος χαμηλώνοντας την φωτιά. Άφησε το φαγητό να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμη
- Αφαίρεσε τα φιλέτα κοτόπουλου και αύξησε την θερμοκρασία να βράσους τα υγρά στο τηγάνι με το κρεμμύδι
- Πρόσθεσε το μείγμα μαϊντανού και ανακάτεψε να δέσει η σάλτσα.
- Σέρβιρε πάνω από τα φιλέτα και συνόδευσε με το μαύρο ρύζι
Tip
Με τον τρόπο αυτό μαγειρέματος αποφεύγεις την κρέμα γάλακτος σε αυτό το πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ