Κοτόπουλο με ψητά ντοματάκια cherrie

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κοτοπουλάκι στο γκριλ, συνοδευόμενο από μια σαλάτα με ψητά ντοματάκια! Μια πολύ έξυπνη και νόστιμη ιδέα για να αποφύγεις μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανητές ως γαρνιτούρα. Έτσι και διαφορετική γεύση θα δώσει και λιγότερες θερμίδες

Θερμίδες 194

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ξίσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος, περίπου 750 γρ.)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τις ντομάτες: 2 μεγάλα τσαμπιά τοματάκια cherrie (περίπου 7-8)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ ή τα κάρβουνα
  • Ετοίμασε το κοτόπουλο, αναμειγνύοντας το ξίσμα, το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια σακούλα τροφίμων
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, σφράγισε και βάλε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 15 λεπτά, ανακινώντας τη σακούλα πότε, πότε
  • Βγάλε το κοτόπουλο, τίναξε από την μαρινάδα και αλατοπιπέρωσε. Βάλε στο γκριλ αφού λαδώσεις τη σχαρούλα και φήσε για 5 λεπτάκια από κάθε πλευρά
  • Για τις ντομάτες, προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Ανάμειξε τις ντομάτες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και ανακίνησε να λαδωθούν καλά. Ψήσε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν
  • Βγάλε από το φούρνο και ανακάτεψε με τον μαϊντανό, το ξίσμα, τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη! Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε μαζί με το κοτόπουλο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164